Joi, Ianuarie 19, 2012, 10:21 PM 

Cum sa-ti demolezi apartamentul
     media: 5.00 din 3 voturi

Acum un an cand ne-am apucat sa mobilam bucataria, tocmai ne anunta administratorul ca vor avea loc niste lucrari la coloana de gaz, intrucat a intrat in vigoare o lege europeana prin care tevile si contorul de gaz trebuie sa fie pozitionate intr-un anumit fel (adica altfel decat erau la noi in bloc). Ma rog, povestea este mai complicata, pentru ca blocul a fost proiectat in asa fel incat coloana si contorul se afla in casa, nu pe scara asa cum ar fi normal. La aflarea vestii, vecinii au fost la un pas de o mica revolta pentru ca in urma cu 3 ani, conform legii de la momentul respectiv, o alta firma a mai incasat niste bani pentru o lucrare similara. In fine…noi ne-am facut bucataria, ca nu puteam astepta sa se gandeasca ei cand vin, prin vara au venit niste baieti sa faca proiectul, iar inainte de sarbatori au inceput baietii lucrarile pe scara (deci dupa un an). Abia acum incepe partea „distractiva”.

Azi dimineata la 8 (evident dormeam la ora aia), suna administratorul la usa sa se asigure ca n-am uitat ca azi vin baietii si la noi. Mi-era greu sa uit, avand in vedere ca de 2 zile tot mut la oale din dulapurile din bucatarie in sufragerie!
Plec la birou, ramane Adi acasa si spre sfarsitul programului ii zic in gluma colegei ca mi-e groaza sa ajung acasa sa vad rezultatul lucrarii. Evident, nu ma asteptam la mare lucru.

Ajung acasa…surpriza! Bucataria toata demontata din toate incheieturile, o teava incredibil de urata care traverseaza toata bucataria exact prin cele mai vizibile locuri ale bucatariei, blatul gaurit, sa ajunga minunatia si la plita si cuptor, contorul ala hidos scos frumos la lumina (ca unde era ascuns nu corespundea normelor) , o mizerie de nedescris…cu alte cuvinte, un dezastru total! Mai sa-mi dea o lacrima…

Si asta nu e tot. Ca sa ne demoleze casa, nu e gratis! Iti iei concediu 2 zile sa asisti la „masacru”, platesti dispozitivul pe care ti-l monteaza la superoferta (de vreo 5 ori mai scump ca in magazin), mai platesti si tamplarul sa demonteze si sa remonteze mobila si mai cer bani sa scoata contorul de unde era montat gresit tot de ei! Si cireasa de pe tort…la plecare unul din „mesteri” priveste admirativ….”uite ce bine a iesit”.

Ma ingrozeste insa ideea ca peste alti 2-3 ani se mai trezeste vreun destept ca ar vrea sa mai faca si el un ban si mai inventeaza o lege prin care sa monteze tevile prin dormitor, cine stie...

Nu pot decat sa imi felicit vecinii de la etajele superioare care au luat decizia cea mai buna sa renunte de tot la gaz.
Daca stiam ce urmeaza, puneam plita si cuptorul pe Okazii, luam altele pe curent electric si scapam de toata tarasenia….


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

  Cautare


  Categorii

  Aboneaza-te la insemnari


  Ultimele insemnari

  Va recomand

  Blog Status

  Vizitatori:73.999
  Insemnari:86
  Comentarii:84

  Arhiva

  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare